Вчені визначили "найсмачніший" колір

Вчені з Міжнародної школи перспективних досліджень в Трієсті підтвердили, що ми вибираємо їжу за кольором. Тобто, чим привабливішим є для нас колір їжі, тим більше у нас загострюється апетит і бажання її з'їсти.


Вони за допомогою експерименту визначили, який колір вважається найбільш "смачним", пише портал "4mama.uа".

Вчені відібрали 68 добровольців від 18 до 35 років. Їм показали кілька картинок, на яких були зображені, як продукти, так і деякі неїстівні речі. Завдання полягало в тому, щоб оцінити зображені речі за привабливістю і спробувати вгадати їх калорійність.

Найбільш калорійним кольором більша кількість учасників експерименту визначили "червоний". У той же час, коли добровольці описували неїстівні предмети, то колір не грав для них особливої ​​ролі. Це говорить про те, що колірний фактор впливає тільки на їжу.

Вчені зробили висновок, що зір - дуже важливий орган чуття людини, оскільки їжу ми вибираємо саме по її вигляду. Зараз продукти з яскраво вираженим червоним відтінком сприймаються нами, як більш ситні і поживні, а ось ті, які мають зелений колір - з низькою калорійністю і навіть дієтичні.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", виробники клеять невеликі, переважно округлої форми стікери, не просто для того, щоб розрекламувати себе. Такі позначки несуть додаткову і потрібну споживачеві інформацію.


Вчені визначили "найсмачніший" колір Вчені визначили "найсмачніший" колір Reviewed by Василь Іваночко on 17:46:00 Rating: 5