Прогноз вчених: Землю чекає катастрофа

Група геофізиків з Німеччини, Франції, США і Канади поділилися тим, що чекає нашу планету через десять тисяч років.


З’ясувалося, що якщо люди не будуть звертати увагу на глобальне потепління в найближчі десять тисяч років, планета зазнає незворотних змін.

Очікування вчених зводяться до того, що за цей час в атмосферу буде викинуто близько 1,30 млрд. тонн вуглецю. У свою чергу, деякі вчені схиляються до думки, що в повітрі в кінці кінців буде виявлено понад 9 млрд. цієї речовини.

Однак у будь-якому випадку зміни в хімічному складі атмосфери закінчаться катастрофою. Середня температура буде вищою приблизно на два градуси Цельсія, а рівень світового океану підніметься на 25 метрів внаслідок танення льодовиків. Таким чином, за словами вчених, під водою опиняться прибережні міста, мешканцями яких зараз є понад 1 млрд. осіб.

Геофізики схиляються до думки, що зміни в кліматі можна зупинити тільки при повному припиненні викидів вуглецю в атмосферу або вилучення його з повітряної оболонки. При незначному зниженні викидів ситуація на краще не зміниться.


Прогноз вчених: Землю чекає катастрофа Прогноз вчених: Землю чекає катастрофа Reviewed by Saha Garasimovich on 16:53:00 Rating: 5