Нові відмінності виявлено в мозку жінки і чоловіки

Результати масштабного дослідження, проведеного співробітниками Університету Джорджії.

Головний мозок жінки досить-таки значно відрізняється від розумового органу чоловіка — це, загалом, не новина. Однак вченим зі Сполучених Штатів Америки вдалося виявити нові суттєві відмінності в будові чоловічого і жіночого мозку. Стосуються, зокрема, питань регулювання соціальної поведінки.

Результати масштабного дослідження, проведеного співробітниками Університету Джорджії, пролили світло на фактори, що лежать в основі статевої диференціації ментальних розладів.

Чоловіки, як відомо, частіше страждають від вроджених розладів аутистичного спектру, в той час як жінки частіше стають жертвами тривожних і депресивних розладів психіки. І це, як вдалося з’ясувати вченим, невипадково.

Вся справа в синтезі деяких гормональних сполук, виконуваному мозком чоловіка і жінки по-різному. Наприклад, серотоніну, який є біологічною речовиною, контролюючим агресію і схильність до домінування. Обсяги вироблення цієї речовини в мозку чоловіка, як ви вже, певно, здогадалися, декілька вище, ніж у жінки.


Нові відмінності виявлено в мозку жінки і чоловіки Нові відмінності виявлено в мозку жінки і чоловіки Reviewed by Saha Garasimovich on 09:37:00 Rating: 5