"Навіть у СРСР такого не було": У "ЛНР" кілька десятків дітей "конфіскували" в їхніх батьків

Силовики так званої "ЛНР" "вилучили" у батьків 40 дітей, яких направили в дитячі будинки. Про це терористичним ЗМІ розповіла так званий "оперуповноважений відділу у справах неповнолітніх МВС "ЛНР" Тетяна Савченко,


Сосуды будут снова как в 20 лет, если утром натощак…
"Співробітники" МВС ЛНР "спільно з працівниками центрів соціальних служб у справах сім'ї, дітей та молоді в ході комплексної спецоперації" Малюк "вилучили з неблагополучних сімей і направили в дитячі будинки та реабілітаційні центри 40 дітей", - заявила вона.

Спецоперація з конфіскації дітей проходила в "республіці" з 3 жовтня по 3 листопада. В "ЛНР" подібну практику називають "наданням допомоги сім'ям з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах".

"Метою цього заходу є виявлення сімейного неблагополуччя, фактів неналежного виконання батьками своїх обов'язків по вихованню малолітніх і неповнолітніх дітей, а також насильства і жорстокого поводження з дітьми. Вилучено було 40 дітей з неблагополучних сімей, яким загрожувала небезпека. Діти були поміщені в дитячі будинки та реабілітаційні центри", - відзвітувала вона.

Причину позбавлення батьків власних дітей представник "МВС" не назвала, однак за її словами, в ході майже 2 рейдів було виявлено всього два факти насильства в сім'ї. У цивілізованому світі діти можуть бути "вилучені" (по термінології "ЛНР") з родини тільки за рішенням суду. Для цього необхідна складна процедура позбавлення батьківських прав.


"Навіть у СРСР такого не було": У "ЛНР" кілька десятків дітей "конфіскували" в їхніх батьків "Навіть у СРСР такого не було": У "ЛНР" кілька десятків дітей "конфіскували" в їхніх батьків Reviewed by Saha Garasimovich on 00:15:00 Rating: 5