ЄС офіційно повідомив, коли буде безвіз Україні

Україна отримає безвіз відразу ж, як почне працювати новий механізм призупинення безвізового режиму.


Україна отримає безвізовий режим з ЄС одночасно зі стартом роботи нового механізму призупинення безвізу. Таке рішення опубліковано на сайті Ради Євросоюзу.

17 листопада комітет постійних представників (Coreper) погодив від імені Ради ЄС позицію для переговорів щодо лібералізації візового режиму для України.

“Рада вважає, що набуття чинності лібералізації візового режиму для України відбудеться одночасно з набуттям чинності нового механізму призупинення (безвізового режиму)”, – вирішив Coreper.

Таким чином, Україна отримає безвізовий режим одночасно з Грузією, щодо якої таке рішення вже було прийняте раніше.

Також повідомляється, що припинення безвізового режиму буде можливе в разі, якщо міграція з окремих країн різко зросте і буде залишатися аномально високою протягом значного періоду (очікується, що мова піде про 3 місяці).

Президент Петро Порошенко вже відреагував на це рішення, закликавши ЄС завершити процес з надання безвізового режиму.

“Вітаю довгоочікуване рішення Ради ЄС на рівні послів про безвіз для України … Закликаю ЄС завершити процес надання безвізового режиму для України без подальших зволікань і виконати свої зобов’язання”, – написав він у Twitter.


ЄС офіційно повідомив, коли буде безвіз Україні ЄС офіційно повідомив, коли буде безвіз Україні Reviewed by Saha Garasimovich on 19:25:00 Rating: 5