Чому чорний квадрат Малевича відомий на весь світ?

З того моменту, як Казимир Малевич створив знаменитий «Чорний квадрат», пройшло майже 100 років, а галас навколо нього так і не вщухає. До єдиної думки, як саме знаменита картина була створена, до цих пір не прийшли.



Не удаляйте папилломы! Чтобы они отпали сами, добавьте...
Мало знайдеться людей, які про неї не знають. Може вся справа в тому, що до Малевича такого ніхто не робив? Може, справа саме в новаторстві? АЛЕ! Вся справа в тому, що Казимир Малевич не був першим художником, який намалював чорний квадрат на полотні. У Парижі, в 1882 році, проходила виставка, яка називалася «Мистецтво непослідовних » і у виставці брали участь роботи шести художників. Самою неординарною картиною була визнана робота, яка називалася «Нічна бійка негрів в тунелі » Поля Більо. Здогадайтеся, що було на ній зображено? Багато художників терплять фіаско тільки тому, що не змогли правильно подати свою роботу.

Чому ж тоді про картину Малевича знає весь світ, а про картину Пола невідомо нічого? Вся справа в тому, як саме робота була представлена публіці. На виставці картина Малевича висіла в « червоному кутку ». У такому місці прийнято вішати ікону. Художник назвав своє творіння вищим витвором мистецтва і оточив її містикою. А ось Більо абсолютно нічого не повідав про приховане значення своєї роботи. Нікому не запропонував спробувати розгледіти, що саме ховається за простою чорною плямою.


Джерело
Чому чорний квадрат Малевича відомий на весь світ? Чому чорний квадрат Малевича відомий на весь світ? Reviewed by Saha Garasimovich on 11:55:00 Rating: 5