В Україну з Туреччини привезли заражені мандарини(видео)

В одеському порту під час проведення фітосанітарного контролю виявили заражені мандарини. Фрукти, які мали потрапити на столи українців, були завезені з Туреччини.


Про це повідомляє прес-служба Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів. Новину передає «Преса України».

Як зазначається, при проведенні перевірки в Одеському морському торговельному порту було знайдено карантинний організм, що відсутній на території України. Ним виявилася середземноморська плодова муха, личинки якої у живому стані помітили у вантажі мандарин вагою 28,73 тонн.

У відомстві запевнили, що українцям не варто хвилюватися з цього приводу, оскільки заражені фрукти відправили назад до Туреччини. 

Окрім того, українська сторона відправила до країни-експортера повідомлення про невідповідність вантажу фіто санітарним вимогам України. 

Нагадаємо, 10 жовтня президент РФ Володимир Путін повідомив, що російський уряд прийняв рішеннядопустити на ринок цілу групу товарів сільського господарства Туреччини. Зокрема, мова йде про кісточкові і цитрусові продукти.




В Україну з Туреччини привезли заражені мандарини(видео) В Україну з Туреччини привезли заражені мандарини(видео) Reviewed by Saha Garasimovich on 23:51:00 Rating: 5