Китайці зганьбилися перед Обамою

Президенту США Бараку Обамі в китайському аеропорту Ханчжоу до літака не підігнали трап з червоною килимовою доріжкою. Це порушення протоколу, повідомляє "DW".


Американському президентові довелося спускатися по бортовому трапу в хвостовій частині лайнера.
Також стався інцидент з журналістами, які спостерігали під крилом літака, як Обама спускається по трапу. Спочатку їм позначили виділену для преси територію. А потім китайська служба безпеки почала вимагати, щоб журналісти зникли. На слова представниці делегації США, що це американський літак охоронець відповів їй: "Це наша країна! Це наш аеропорт!"

Сам Обама заявив, що саміт починається вкрай продуктивно, і закликав не надавати занадто великого значення інцидентові в аеропорту.

Саміт проходитиме 4-5 вересня. Канцлер Німеччини Ангела Меркель вже зустрілася з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом. За офіційними повідомленнями, обговорювали двосторонні відносини країн, а також міграційна угода Туреччини з ЄС. А 5 вересня Меркель проведе окрему зустріч із президентом РФ Володимиром Путіним. Президент Франції Франсуа Олланд, як очікується, зустрінеться з російським президентом у неділю.

Китайці зганьбилися перед Обамою Китайці зганьбилися перед Обамою Reviewed by Василь Іваночко on 21:20:00 Rating: 5