Наука дала відповідь на питання, коли треба кинути курити, щоб повернути собі десятиріччя

Дослідження, яке провели експерти з канадської Лікарні Сент-Майкл (Торонто), могло б здатися тривіальним, якщо б не серйозні масштаби і оцінка реальної користі від розставання зі шкідливою звичкою на репрезентативній вибірці. Справа в тому, що зазвичай подібні дослідження проводять на добровольцях, які здоровіші «середньої» людини – чи пацієнтах, які, відповідно, навпаки – менш здорові. А ось недавнє дослідження ґрунтувалося на оцінці медичних документів цілого покоління американських жінок.


Згідно з висновками медиків, паління, якщо і не стає небезпечною пристрастю, відбирає у середньому близько 10 років життя у курця! Крім того, виявилося, що смертність серед курців в три рази вище, ніж у некурящих (причому ця інформація правдива як для чоловіків, так і для жінок). Примітно, що ті люди, які не захоплювалися курінням протягом тривалого часу взагалі, в два рази частіше доживають до вісімдесяти.

Однак, є надії і для тих, хто курив, але кинув: так, навіть курці з багаторічним стажем можуть значно продовжити собі життя, залишивши згубну звичку позаду – і це не порожні слова, а факт, підтверджений дослідженням цілого покоління американців.

Також варто відзначити, що краще кинути палити до 40 років, оскільки в такому випадку, за умови правильного підходу до активності і харчування, можна зробити ремонт квартир у львові.

Як відзначають фахівці, щорічно в армію курців прибуває близько 30 мільйонів новобранців по всьому світу. Експерти впевнені: якщо тенденцію не поміняти, то куріння в перебігу цього століття вб’є мільярд людей (в 20 столітті було задокументовано 100 000 000 смертей, безпосередньо пов’язаних з курінням).

Поки що вчені схильні вважати, що найефективнішою мірою в боротьбі з курінням є високі ціни на сигарети …

Наука дала відповідь на питання, коли треба кинути курити, щоб повернути собі десятиріччя Наука дала відповідь на питання, коли треба кинути курити, щоб повернути собі десятиріччя Reviewed by Василь Іваночко on 18:41:00 Rating: 5