Клімкін прокоментував призначення нового посла РФ в Україні

Міністр закордонних справ Україні Павло Клімкін відзначив, що Україна не збирається обговорювати з Росією кандидатуру нового посла допоки ситуація на Донбасі не стабілізується.


Новину повідомляє «Преса України».

Саме у зв'язку з загостренням ситуації на Донбасі Україна не збирається навіть обговорювати кандидатуру нового посла РФ в Україні. 

 «Мова сьогодні йде не про кандидатури або якісь конкретні речі, а про створення позитивної динаміки навколо того, що відбувається, навколо всього контексту російської агресії, навколо всього, що відбувається на Донбасі», - сказав він.

Як вже відомо президент РФ Володимир Путін відкликав екс-посла Зурабова. Свої обов'язки він виконував з 2009 по 2014 роки. Саме після Революції Гідності Зурабова і відкликали, тимчасово виконував обов'язки Сергій Торопов.

Разом з тим 29 липня комітет Державної Думи підтримав кандидатуру Михайла Бабича на посаду посла РФ в Україні.

Нагадуємо, що замість звільненого Михайла Зурабова на посаду посла РФ в Україні  може потрапити Михайло Бабич. Наразі він є повноважним представником президента РФ Володимира Путіна в Приволзькому федеральному окрузі.
Джерело
Клімкін прокоментував призначення нового посла РФ в Україні Клімкін прокоментував призначення нового посла РФ в Україні Reviewed by Василь Іваночко on 21:28:00 Rating: 5