Чому російські окупанти перекрили кордон: що ж трапилося в окупованому Криму?

Поведінка окупаційної влади, особливо силових структур, у Криму має досить дивний вигляд, наголошує в своєму блозі на "Новому часі" голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. Очевидно – про це говорять всі наявні джерела – стався якийсь інцидент із застосуванням зброї. Можливо, навіть з пораненими й убитими.


Багато експертів схиляються до того, що в середовищі військовослужбовців окупаційних російських військ сталося правопорушення із застосуванням зброї, а ті, хто застосовував цю зброю, зараз перебувають у бігах. Такі випадки часто трапляються в місцях великого скупчення військ. Дивно тільки те, що окупаційна влада не визнає цю подію. Місцевим засобам масової інформації наказано не висвітлювати її і не озвучувати жодних версій. Кримські ЗМІ просто мовчать про це, що досить дивно.

Оскільки окупаційна влада приховує подію, деякі експерти висувають й інші версії, зокрема, версію про провальну провокацію. Передбачається, що готувалися дії, схожі на прорив розвідувально-диверсійної групи з боку материкової України. Для цього могли використати маргіналів, яких підставили, а тіла їхні, можливо, планували використовувати як доказ, що уявний прорив здійснювали представники українських спецгруп. Проте щось пішло не так і тепер організатори намагаються приховати сліди провальної операції.

Особисто я схиляюся до думки, що на території тимчасово окупованої Росією Автономної республіки Крим, окупаційна влада якої наразі готується до проведення масштабних військових навчань (навчання по російському Південному федеральному округу, частиною яких є окупований півострів), стався якийсь прокол. Його окупаційна влада і намагається приховати.

Перекриття кордону між материковою Україною і Кримом викликає незручності і роздратування не лише в українських громадян, які сьогодні, з різних причин, в'їжджають і виїжджають з території півострова, але й у багатьох громадян Росії, які вирушили туди на відпочинок. Резонанс, який викликав інцидент у степовому Криму і якому ніхто не знаходить пояснення, тому що немає офіційної позиції окупаційної влади, призвів до того, що частина росіян потягнулася додому. Зараз ми спостерігаємо черги і на поромній переправі через Керченську протоку.

Враховуючи те, що окупаційна влада зважилися на закриття кордону в курортний сезон, незважаючи на шкоду їхньому іміджеві та зниження кількості відпочивальників, можна зробити висновок, що подія для них, можливо, має більшу цінність, ніж сам курортний сезон.

Чому російські окупанти перекрили кордон: що ж трапилося в окупованому Криму? Чому російські окупанти перекрили кордон: що ж трапилося в окупованому Криму? Reviewed by Василь Іваночко on 22:18:00 Rating: 5