Російський журналіст розповів, чому насправді Путін приїхав у Крим

Поїздка російського президенти Володимира Путіна до окупованого Криму – це його символічна відповідь на галас, який піднявся навколо півострова.


Таку думку висловив російський журналіст та публіцист Леонід Радзіховский у статті на НВ.

"Мовляв, "ви до нас диверсантів засилаєте, а я вам зайвий раз покажу, що Крим – це наша, російська земля", "стою твердо, двома ногами на російській землі, в російському Криму і ніколи нікому, ні за яких обставин ні п'яді, ні мікрона цієї священної землі ми не віддамо". Думаю, це і є грізна відповідь Путіна Україні. Далі символічних жестів він, судячи з усього, не зайде", – вважає автор.

Радзіховский додає, що якщо в Криму і ослабли проросійські настрої, то після істерії навколо історії з диверсантами вони різко посиляться.

Коли "грошей немає", а надії багато в чому виявилися обмануті, це викликає роздратування. Але коли виникає примара бандерівців, українських терористів і фашистів, які прийдуть вбивати кримчан, відбувається переоцінка цінностей, на перший план виступає ідея "аби не було війни, аби ми були з Росією – вона нас захистить",

– пояснює російський публіцист.

Водночас він зазначає, що прихильність кримчан до Росії різко підвищиться, але ненадовго.

"Історія про українських диверсантів, по суті своїй, нісенітниця і ніяких реальних наслідків за собою не спричинила. Проте, після цього кримчани, напевно, дружними рядами проголосують на виборах в Держдуму за "Єдину Росію". Це, правда, не має ніякого значення, адже за яку б партію не проголосували кримчани, вони все одно проголосують за одне і те ж", – підкреслив експерт.

Нагадаємо, 19 серпня Володимир Путін прибув в окупований Крим для проведення оперативної наради з членами Ради безпеки РФ.

10 серпня ФСБ Росії повідомила, що українські диверсанти планували теракт у Криму. В СБУ відкидають ці звинувачення.

Російський журналіст розповів, чому насправді Путін приїхав у Крим Російський журналіст розповів, чому насправді Путін приїхав у Крим Reviewed by Василь Іваночко on 21:55:00 Rating: 5