Окупанти не випускають з Криму людей, на КПВВ черги (ВІДЕО)

Російські прикордонники не випускають кримчан на материк, натомість на окупований півострів проїхати та пройти можна без проблем. Про ситуацію станом на 15 годину за київським часом повідомили у прес-службі ДПСУ, подробиці також надала одна із кримських активісток.


Новину передає «Преса України».

По обіді, 7 серпня, прес-секретар ДПСУ Олег Слободян повідомив, що у штатному режимі працює лише один контрольно-пропускний пункт у Крим.

«Близько 14.30 навпроти Каланчака та Чаплинки окупаційні російські війська розпочали пропуск осіб і транспортних засобів, але лише тих, що слідуть на окупований півострів. Пропуск тих, що повертаються із окупованої частини України, російські правоохоронці не здійснюють. Таким чином в штатному режимі на адмінмежі працює лише КПВВ Чонгар», - повідомив Слободян. 

Держприкордонслужба України пропонує громадянам врахувати цю інформацію під час планування поїздок та, без крайньої необхідності, утриматися від відвідин окупованої території півострову.

Згодом стало відомо про те, що на пунктах пропуску до Криму «Каланчак» і «Чаплинка» на півострів пускають лише пішоходів. Українська сторона пускає і піших, і машини. Про це повідомила громадський діяч, координатор громадської ініціативи «Крим SOS» Таміла Ташева.

«… наш представник зараз моніторить пункт пропуску на «Каланчаку», і дійсно, він бачить, що величезні черги з машин, але російська сторона пропускає по 10, по 15 людей, але тільки тих, які йдуть пішим ходом через пункт пропуску. Тому з’явилась величезна черга. Українські прикордонники теж призупинили на деякий час пропуск, тому що у буферній зоні з’явилась дуже така велика черга, тобто вона теж була заповнена, тому вони призупинили пропуск машин, зараз машини на нашому пункті пропуску пропускають, але російські прикордонники пропускають лише піших людей», - зазначила Ташева.

Окупанти не випускають з Криму людей, на КПВВ черги (ВІДЕО) Окупанти не випускають з Криму людей, на КПВВ черги (ВІДЕО) Reviewed by Василь Іваночко on 17:58:00 Rating: 5