Українців поменшає на 9 мільйонів

10 мільярдів людей житимуть на планеті у 2053 році. При цьому кількість жителів України зменшиться на 9 мільйонів.


Таку інформацію оприлюднило вашингтонське Бюро з чисельності населення (PRB).

За словами президента і директора Бюро Джефрі Джордана, кількість європейців зменшуватиметься, тоді як африканців стане удвічі більше до 2050 року.

За новими прогнозами PRB, чисельність населення планети вже до 2050 року наблизиться до позначки в 9,9 мільярда, і в 2053 році вона переступить через 10- мільярдний рубіж. Велика частина цього зростання припаде на Африку. Чисельність її населення зросте до 2,5 мільярда. При цьому американців стане більше всього на 223 мільйони, жителів Азії - на 900 мільйонів, а мешканців Європи поменшає приблизно на 12 мільйонів.

Майже весь приріст припаде на найменш розвинені держави Землі. За оцінками PRB, чисельність населення у 48 слаборозвинених країнах світу подвоїться до 2050 року і становитиме майже два мільярди людей. При цьому в 29 державах з цього списку, майже всі з яких знаходяться в Африці, чисельність населення зросте більш ніж в два рази. Число жителів Нігерії, наприклад, потроїться до середини століття.

Чисельність населення зменшуватиметься у всіх розвинених країнах, крім Сполучених Штатів, а це – 42 держави. Традиційним "лідером" в цьому відношенні виступить Японія, де число жителів скоротиться майже на 25 мільйонів, а її близькими конкурентами будуть Росія, Україна і Румунія.

При цьому, перша трійка країн за чисельністю населення залишиться без змін: Індія, Китай і США. На четверте місце підніметься Нігерія. Індонезія посунеться на п'яте місце, а Бразилія - ​​на сьоме.

Українців поменшає на 9 мільйонів Українців поменшає на 9 мільйонів Reviewed by Василь Іваночко on 08:38:00 Rating: 5